top of page
Event Mr Brainwash samt Hijack i Göteborg
Event Mr Brainwash samt Hijack i Göteborg

Thu, 21 Apr

|

Inom Vallgraven

Event Mr Brainwash samt Hijack i Göteborg

Varmt välkomna till helgen med ett event av Mr Brainwash samt Hijack. Vi visar original samt limiterade editioner, bjuder på något att inmundiga samt därtill passande dryck, Varmt välkomna!

Tid och plats

21 Apr 2022, 12:00 – 24 Apr 2022, 16:00

Inom Vallgraven, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

4 anledningar till att köpa en Mr Brainwash

Om namnet Mr. Brainwash ringer en klocka kanske du känner honom som den världsberömda gatukonstnären Banksys medbrottsling. Faktum är att den franske gatukonstnären, vars riktiga namn är Thierry Guetta, lanserades till berömmelse efter sitt inslag i Banksys dokumentär Exit Through The Gift Shop. Nu en veritabel konstnär. 

Vi tar upp fyra nyckelpunkter om varför det är ett smart investeringsdrag att förvärva ett konstverk av Mr. Brainwash.

1. Konstnären stöds av Banksy

Enligt den Banksy-regisserade dokumentären Exit Through the Gift Shop introducerades Mr. Brainwash först för gatukonst på 2000-talet, genom sin kusin Invader, en lika känd fransk gatukonstnär. Det var Banksy själv som föreslog att Mr. Brainwash skulle börja syssla med gatukonst, och sedan dess har konstnärens rykte och prisnivåer skjutit i höjden.

2. Sunda auktionspriser

Mr Brainwash har vanligtvis presterat extremt bra på auktioner, och ofta överträffat hans övre uppskattningar. Till exempel såldes konstnärens Kate Moss-målning för över 4 gånger sin övre uppskattning, och hans verk Charlie Chaplin Pink är det mest sålda verket av konstnären på auktionen, vilket inbringade $122 500 mot en övre uppskattning på $70 000. Eftersom Mr Brainwash har upplevt otroliga framgångar på så kort tid är det värt att överväga att skaffa ett av hans konstverk så snart som möjligt, eftersom hans priser sannolikt kommer att öka i framtiden.

3. Samarbeten med Madonna, Rick Ross, Coca Cola...

Mr. Brainwash har också samarbetat med olika kändisar och varumärken och skapat konstverk för sådana som Madonna, Rick Ross, Coca Cola och Red Hot Chilli Peppers. Mest anmärkningsvärt är att artisten fick i uppdrag av Madonna att skapa omslagsbilden till hennes album från 2009, Celebration, och Michael Jackson var en av de första som köpte ett originalkonst från Mr. Brainwash! Med så starka kopplingar i halls of fame är det inte konstigt att Mr Brainwash har fått så mycket attraktion och popularitet på konstmarknaden på så kort tid.

4. Varje pjäs har en unik signatur

En av de mest speciella sakerna med Mr. Brainwashs praxis är hur han signerar sina konstverk. Konstnären signerar var och en av sina verk, men inkluderar också ett tumavtryck och en tilldelad dollarsedelnummersekvens, som korrelerar med samma nummer på motsvarande konstverks äkthetscertifikat. Detta är ett sätt att säkerställa att ditt konstverk av Mr. Brainwash är unikt och autentiskt. Dessutom har många av konstnärens verk hans mantra, "Livet är vackert" signerat på baksidan, vilket är fallet med varje verk i Miva Fine Art av Mr. Brainwash.

Dessa fyra punkter kan bygga argumentet för varför det nu är ett bra tillfälle att investera i ett konstverk av Mr. Brainwash.  Men vad kan vi förvänta oss av konstnären i framtiden? På frågan i en intervju varför artisten inte hade samarbetat med Banksy efter framgången med Exit Through the Gift Shop, svarade Mr. Brainwash: 'Vem säger att vi inte har gjort många saker tillsammans? Det har förekommit samarbeten med Banksy som ännu inte är kända. Vi får reda på det i tid. Även efter att jag är död kommer jag att jobba. Jag har förberett en cache, med skapelser som vi får se när jag är borta.'

Vilken bättre tid finns att investera i ett verk av denna gåtfulla konstnär? Mr. Brainwashs arv kommer att leva vidare långt efter att han är borta, och du kan göra ett av hans konstverk till ditt eget, här på Miva Fine Art!

Dela detta evenemang

bottom of page