top of page
RANDY COOPER SKUGG SKULPTURER I NÄT
RANDY COOPER SKUGG SKULPTURER I NÄT

Thu, 05 May

|

Inom Vallgraven

RANDY COOPER SKUGG SKULPTURER I NÄT

Många har försökt att kopiera Mr Randy Coopers nätskulpturer men den som en gång har sett hans konstverk kan tydligt se skillnaden. Det fantastiska konstverket som dagtid är en nätskulptur och när kvällen kommer och ljuset tänds skapar en fantastisk 3-D skugga på väggen.

Tickets are not on sale
See other events

Tid och plats

05 May 2022, 12:00 – 08 May 2022, 16:00

Inom Vallgraven, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Mr. ​Randy Cooper arbetar med modeller, som ger hans verk en kuslig, mjuk skugga av ett hårt nät där varje muskel kan ses. Hans inneboende förståelse för material proportioner och hans enorma koncentration har tillåtit honom att utveckla sina egna intuitiva tekniker för att skapa dessa dynamiska skulpturer. För Randy fungerar trådnätet mycket som en hos en målare som arbetar med en duk med borstar: med sina stora, starka händer,  modellerar han varje skugga i skulpturen, kärleksfullt skapar han dessa originella, klassiska former som är så levande med rörelse och liv. Skuggorna tar på sig ett alldeles eget liv och ibland helt unikt skiljer sig från den ursprungliga skapelsen.

Genom att ändra placeringen av ljuskällan eller genom att flytta skulpturen något, är det ett helt nytt konstverk som väckts till liv.

​Dessa skugg skulpturer har rönt stor uppmärksamhet i USA och världen under de senaste åren. Randy Cooper är en kraft bland USA: s samtida konstnärer. Hans skugg Skulpturer finns redan i många samlingar över hela världen.

Dela detta evenemang

bottom of page