top of page
RETROSPEKTIV UTSTÄLLNING BOB DYLAN, GÖTEBORG
RETROSPEKTIV UTSTÄLLNING BOB DYLAN, GÖTEBORG

Thu, 20 Jan

|

Inom Vallgraven

RETROSPEKTIV UTSTÄLLNING BOB DYLAN, GÖTEBORG

Med verk från de senaste sex decennierna av Dylans liv kommer att visas i utställningen.

Registration is closed
See other events

Tid och plats

20 Jan 2022, 12:00 – 23 Jan 2022, 16:00

Inom Vallgraven, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Det är med stor stolthet vi har nöjet att hälsa er välkomna till utställningen "Retrospektiv Bob Dylan 2022"  Ni kommer att ha möjlighet att förstärka er konstsamling med konstverk som har varit slutsålda sedan länge. Vi har insett att det kommer det att bli svårare att nå ett verk av Bob Dylan pga museum introduktionen 2019. 

I ett pressmeddelande om showen sa den ständigt svårfångade och gåtfulla Dylan, som vann Nobelpriset i litteratur 2016, "Att se många av mina verk år efter att jag avslutade dem är en fascinerande upplevelse. Jag associerar dem egentligen inte med någon speciell tid eller plats eller sinnestillstånd, utan ser dem som en del av en lång båge; en fortsättning på hur vi går fram i världen och hur våra uppfattningar formas och förändras av livet. Man kan bli lika djupt påverkad av händelserna i Morretes, Brasilien, som de kan bli av mannen som säljer El País i Madrid.”

Även om Dylan har skapat verk i årtionden, visades hans bildkonst inte för allmänheten förrän 2007, när ett galleri i Tyskland visade upp hans verk. En hel konstvärld förundrades och fascineras av Dylans unika konstnärliga uttryck och hans sätt att se på vår värld. Hans konstverk representerar ett medium genom vilket han lyckas förmedla sina observationer och i vilket han framgångsrikt berättar en historia. De är mycket kraftfulla, välbekanta men med ett förtrollande uttryckssätt. Man kan betrakta hans verk i timmar, fylla sina tankar och känslor om nära och fjärran tider samt platser. 

Dylans konstverk har visats på platser som National Portrait Gallery i London, Palazzo Reale i Milano, Statens Museum  for Kunst, Köpenhamn och Modern Art Museum (MAM) i Shanghai, där "Retrospectum" debuterade. Nu visas Dylans verk på Frost Art Museum i Florida. I år kommer Bob Dylan Museum att öppna för allmänheten den 10 maj, 2022 i Tulsa Oklahoma. Det kommer att innehålla över 100 000 exklusiva artefakter som spänner över 60 år av Bob Dylans karriär.

Schema


  • 15 minutes

    Introduktion om de olika sviterna

Dela detta evenemang

bottom of page