top of page
VERNISSAGE CHARLES FAZZINO    |    GÖTEBORG
VERNISSAGE CHARLES FAZZINO    |    GÖTEBORG

Sat, 15 Oct

|

GÖTEBORG

VERNISSAGE CHARLES FAZZINO | GÖTEBORG

Vi har den stora glädjen att hälsa världsartisten Charles Fazzino tillbaka till Göteborg på sin Europaturné. Med massor av 3-D konstverk skapar han sina fantastiska tavlor.

Tid och plats

15 Oct 2022, 12:00

GÖTEBORG, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Charles  är en amerikansk popartist, känd för sitt silkscreenserigrafier i 3D popkonststil. Hans konstverk innehåller inflytande från stadslandskap, sportevenemang och moderna kändisar. En innovativ och fantasifull berättare, Charles Fazzino serverar en mängd detaljer i sina unika tredimensionella skapelser. 

Charles Fazzino, utexaminerad från School of Visual Arts i New York City, är en av de mest populära och mest samlade popkonstnärerna genom tiderna. Under sina mer än trettio år som popartist har han infogat sin unika, detaljerade, livfulla och tredimensionella konststil i själva populärkulturens väv. 

Fazzinos konstverk ställs ut på hundratals museer och gallerier i mer än tjugo olika länder. Han har fått många privata och viktiga uppdrag och har blivit utvald som officiell artist för utställningar och evenemang över hela världen. Charles omtalas ofta som en popkulturhistoriker på grund av bredden i hans verk och hur det berör hans samlare och fångar de bästa delarna av deras samtida liv i sina verk.

Hans samlare förundras lika mycket över hans förmåga att fånga hela essensen av ett ämne i ett uttalande, som de görs i hans konstverk i livfulla färger, hans nyckfulla humor och hans handsammansatta konstnärliga stil med flera lager. Även om den häftiga titeln ofta ger en ledtråd till innehållet av varje målning kan det ta år av noggrann observation att urskilja alla detaljer i en enda Fazzino-bild. 

En av Fazzinos största glädjeämnen är att observera besökarna vid utställningarna av hans verk. Jag älskar att se leenden bildas när folk börjar känna igen delar av mina målningar, säger Fazzino. De pekar på bilderna som om de sätter sig in i konstverken. Jag tittar på det och jag blir påmind om varför jag målar. 

Det handlar om att finna och fira glädjen samt det roliga vi har som människor på den här planeten.

Dela detta evenemang

bottom of page