top of page
VERNISSAGE CHARLES FAZZINO    |    MALMÖ
VERNISSAGE CHARLES FAZZINO    |    MALMÖ

Sun, 16 Oct

|

MALMÖ

VERNISSAGE CHARLES FAZZINO | MALMÖ

Vi har den stora glädjen att hälsa världsartisten Charles Fazzino tillbaka till Malmö på sin Europaturné. Med massor av 3-D konstverk skapar han sina fantastiska tavlor.

Tid och plats

16 Oct 2022, 12:00

MALMÖ, Engelbrektsgatan 18, 211 33 Malmö, Sverige

Om evenemanget

Fazzinos tredimensionella skapelser är mycket arbetskrävande, de kräver flera olika steg att genomföra. Konstnären börjar med en teckning som bearbetas och omarbetas av frilansande illustrationskonstnärer under hans ledning i veckor eller till och med månader innan den begränsade upplagaprocessen ens börjar.  Konstverket skickas sedan till en silkscreentryckare som tillbringar månader med att skriva ut editionerna för hand. Editionerna återvänder till Fazzinos studio där mer än 40 frilansande konstnärer samarbetar och som slutför 3D-processen, alla handskurna med en Xacto-kniv.  Elementen skärs ut från arken och monteras på underlaget med silikonlim för att höja och skapa 3D-lagereffekten. Fazzino likställer ofta processen att bygga upp lagren av konstverk med att "lägga i lager som en lasagne."

Fazzino har vid ett flertal tillfällen, och på många sätt, uttalat att hans avsikt som konstnär är att skapa konstverk som återspeglar höjdpunkterna i populärkulturen. Att påminna betraktaren om vilka de är, var de kommer ifrån, och vad som berör dem som människor. Han skrev en gång "...all min konst är ett kärleksarbete till er alla. När vi alla är borta och många år har passerat, hoppas jag att våra ättlingar kommer att titta på konstverken och säga "det är en Fazzino". Han var den där konstnären som skapade de där galna konstverken av hur livet verkligen var då, på den tiden."

Dela detta evenemang

bottom of page