top of page
VERNISSAGE GOSIA KOSIEC
VERNISSAGE GOSIA KOSIEC

Sat, 28 Oct

|

Inom Vallgraven

VERNISSAGE GOSIA KOSIEC

Vi är oerhört stolta över att presentera en utställning av Gosia Kosiec i Göteborgs galleriet. Vi kommer att visa flertal original målningar i olja och akryl.

Tid och plats

28 Oct 2023, 12:00 – 29 Oct 2023, 16:00

Inom Vallgraven, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Vi mycket stolta över att få äran till presentera en utställning av Gosia Kosiec i Göteborg.

Hon utvecklar ständigt sin konst och har fått en stark internationell position inom samtidskonsten. Att mötas av Gosias magnifika konstverk är en upplevelse av rang. Med sina sinnrika penseldrag i olja samt akryl, förs åskådarna in i en översinnlig atmosfär.

Målningarnas siffror och bokstäver sköljer över motivet i förgrunden men ger sitt fokus på bakgrunden. Denna kontrast, djup och inre rörelse gör att åskådarna stannar kvar och fokuserar länge på verken.

Gosia påminner oss om vårt kontrollerade förkroppsligande av tiden vi lever i.  En påminnelse om den absurda och bevakande tid som är vår nutid. Den ständigt föränderliga livsresa vi går igenom, med en outtömlig kamp mot flödandet av information i vårt samhälle.

En kamp vi inte kan vinna, men vara medvetna om!

Gosia utvecklar ständigt sin konst och har fått en position inom samtidskonsten. Att mötas av Gosias magnifika porträtt är en hisnande upplevelse. Med sina sinnrika penseldrag, ofta i olja, omges besökarna nästan av porträtten. 

Gosia Kosiec föddes 1975 och av samma generation är Zeynep Akpolat, Sébastien Cosset, Karine Marenne, Sara Goldschmiedt och Bruno Duhamel.

Gosia inspireras främst kreativt av 1980-talet. 1980-talet var en era av ökande global kapitalism, politisk omvälvning, global massmedia, rikedomsskillnader och unik musik och mode, präglad av hiphop och elektronisk popmusik. Detta hade en stark inverkan på generationen artister som växte upp under denna era. Berlinmurens fall i slutet av 1980-talet markerade slutet på det kalla kriget, men eran präglades också av den afrikanska svälten. Under denna tid inkluderade ledande konströrelser Neo Geo, The Pictures Generation och Neo-Expressionism, som tog ett särskilt fäste i Tyskland, Frankrike och Italien. Konstnärer som Anselm Kiefer, Jörg Immendorf, Enzo Cucchi, Francesco Clemente och Julian Schnabel var ledande konstnärer som arbetade vid denna tid, tillsammans med Jean-Michel Basquiat, Keith Haring och Kenny Scharf, som utvecklade gatukonst- och graffitirörelserna, som snabbt fick ett erkännande.

År 2000 tog hon examen med utmärkelser från fakulteten för grafik och måleri vid Konsthögskolan i Łódź. Stipendiat av Kultur- och konstdepartementet (1998). Finalist i International Young Art - Artlink 2002 Sotheby's (2002). Hennes verk har presenterats bl.a St 'Art 05 Strasbourg Contemporary Art Fairs, 9e upplagan, Frankrike (2005); Form London, Storbritannien (2007); Cambridge Art Fairs, Storbritannien (2009).

Varmt välkomna att möta Gosia hos oss i Göteborg.

Dela detta evenemang

bottom of page