top of page
Vernissage Mr Brainwash
Vernissage Mr Brainwash

Sat, 11 May

|

Miva Fine Art Galleries Göteborg

Vernissage Mr Brainwash

Äntligen visas Mr. Brainwash konst hos Miva Fine Art Göteborg. En kontroversiell popkonstnär som har gjort sig ett namn världen över genom den Oscarsvinnande dokumentären av Banksy.

Registrering är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

11 May 2019, 12:00 – 16:00

Miva Fine Art Galleries Göteborg, Teatergatan 30, 411 35 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Om evenemanget: Den fransk-födda, LA-baserade gatukonstnären är annars känd som Thierry Guetta. Brainwashs konst skapas genom en mängd lager av screentryck, stencilbilder, sprayfärg och stänk av akrylfärg. Vilket i sin helhet ger ett flerdimensionellt intryck i en excentrisk popkonstanda. Som många pop- och graffitikonstnärer kommenterar Mr Brainwash vår samtid, parallellt med hyllningar till populärkultur och ikoner genom historien.

Allt började med en dokumentärfilm utifrån tusentals timmar filmmaterial om gatukonstscenen främst i USA. Den välkända grafittikonstnären Banksy gick igenom Thierry Guettas material och beslutade sig för att skapa en egen film som fokuserade på Guetta själv och hans väg till sitt eget skapande. Dokumentärfilmen ”Exit Through the Gift Shop” Oscarsnominerades 2010.

Mr. Brainwash’s konst har genomgått en okonventionell snabb framgång. Med stöd och godkännande från Banksy tog han steg in i den kommersiella konstvärlden, genom en självfinansierad utställning vid namn ”Life Is Beautiful” i Los Angeles 2008. Hans utställning mötte stor framgång och sålde slut under öppningsdagen.

Dela detta evenemang

bottom of page