top of page
Vernissage Sebastian Krüger Göteborg
Vernissage Sebastian Krüger Göteborg

Sat, 26 Aug

|

Inom Vallgraven

Vernissage Sebastian Krüger Göteborg

Det är med stor glädje vi hälsar er välkomna till en utställning med världsartisten Sebastian Krüger. Vi är oerhört stolta över hans besök hos oss i Göteborg.

Tid och plats

26 Aug 2023, 12:00 – 27 Aug 2023, 16:00

Inom Vallgraven, Korsgatan 18, 411 16 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Krüger betraktar sig själv som en porträttmålare. Hans tidiga verk, målade med ett ungt och lekfullt sinne, även om det var porträtt, var banbrytande inom porträtt-, karikatyr- och tecknade konstgenrer. 2005, vid 42 års ålder, bestämde sig Krüger för att avbryta sin älskade karikatyrliknande stil för att koncentrera sig på sin egen personliga stil av realism. 

Realismen i porträtten av bl a Rolling Stones medlemmarna är kända över hela världen. Krüger identifierade sig med bandmedlemmarna i Rolling Stones, båda som konstnärer som betraktades som utomstående, tvingade att överskrida sin generations lära för att utöva sina hantverk med frihet från etablerade föreskrifter. Rolling Stones har kommit att inta en stor plats i konstnärens hjärta och i hans konstverk. Krüger har blivit god vän med bandet genom åren, särskilt med Keith Richards och Ronnie Wood.

Krügers tillvägagångssätt är att studera sina ämnen för verken noggrant. Han läser deras biografier och studerar foton och videoklipp av varje person innan han målar dem för att få ett starkt intryck av deras egenskaper. Sedan, medan han målar, blir Krüger hans motiv, ända till kläderna de bär. Krüger sa en gång, "Jag var Keith Richards skjorta idag" när han gick ut ur sin studio. Krüger blir intimt med vad han målar till den grad att han tror att alla hans målningar är ett slags självporträtt. Krüger har en no nonsense inställning till sin konst. När han målar använder han intensiv koncentration. Den konstnärliga energin tar över och det är bara Krüger-hjärtat och duken; omvärlden ett avlägset minne när han lägger ner grunden för ännu ett mästerverk.

Krüger är vördad av andra konstnärer och konstälskare, för sin konsekventa förmåga att fånga den sanna naturen hos sina motiv, för att visa precisionsdetaljer och en anmärkningsvärt exakt användning av ljus och skugga. Krüger använder ständigt utvecklande mästerliga tekniker för att fånga sitt motivs personliga aura.

Varmt välkomna att möta denna fantastiska konstnär!

Dela detta evenemang

bottom of page